Digital regnskapsføring, er dette noe for meg?

snohetta regnskap oyer-papir_n.jpg

Vi leser stadig vekk om digitalisering av regnskapet og elektroniske bilag. Digitalisering, EHF, live regnskap, hyppige rapporter, tolking av inngående bilag og samhandling med regnskapsfører. Det er mange ord og utrykk, men er det virkelig noe for meg og min bedrift?

Hafjell Pizza Drive og City Meet & Eat

Eierne av Hafjell Pizza Drive i Øyer og City Meet & Eat i Brumunddal, to restauranter som har spesialisert seg på både servering i egen restaurant samt takeaway, valgte i høst å gå over til digitalisering av regnskapet.

«For oss var det en naturlig løsning å gå over til digitalisering av regnskapet når vi nå fikk bedrifter både i Øyer og Brumunddal, da vi så at dette ville forenkle hverdagen betydelig», forteller Anne Aronsveen, en av selskapets eiere.

Selskapet startet overgangen til digitalt regnskap med å fakturere selv via min side i Duett.no, en løsning de selv synes fungerer godt. «Kjemperaskt og enkelt, og ikke minst veldig oversiktlig» sier Aronsveen.

«Vi tror helt klart at digitalisering av regnskapet er en prosess som er fremtiden for norske bedrifter», forteller Anne før hun avslutter med at dette er noe de gjerne anbefaler til andre bedriftseiere.

Vi kan enkelt dele regnskapet og selve digitaliseringen i to deler, inngående og utgående bilag. Utgående bilag har de fleste av oss digitalisert en stund, i alle fall nesten. For det er slutt på de dagene da man reiste rundt med kvitteringsbok og skrev fakturaene for hånd. Og det er heller ikke så mange av oss som skriver ut fakturaen og sender den på papir, noe som gjør at vi nesten har digitalisert utgående.

Digitalisere inngående bilag

Det er stadig flere som ser nytten av å digitalisere inngående bilag. Mottak av inngående faktura, som tolkes og bokføres direkte i regnskapet, betyr forenkling for bedriftseier. Det å slippe å taste kid, kontonummer, levere bilag til regnskapsfører er noe som sparer tid for de fleste. Og tiden som tidligere har blitt brukt på dette er ettermiddager og kvelder.

Vi i Snøhetta Regnskap tror at digitalisering er noe for alle bedrifter, og forteller deg gjerne mer om hva vi kan tilby.

Førstkommende onsdag, 29.november kl. 19.00 har Snøhetta Regnskap Øyer åpen kveld hvor vi skal presentere digitalisering av regnskapet i vårt system.

Håper å se deg der!