Jora Bygg & Laft sverger til elektronisk bilagsføring

Bedriften sparer mye tid og har bedre oversikt.

Det forteller Terje Andersen, daglig leder i Jora Bygg & Laft. Bedriften har 21 ansatte med kontor på Dombås. Basisproduktet er godt håndverk, med mest vekt på hytter og hus, offentlige bygg og landbruk.

I tre år har de benyttet seg av elektronisk bilagsføring, der alle bilag blir ført digitalt. Snøhetta Regnskap er fakturamottak for alle inngående fakturaer. De fleste fakturaene kommer som pdf-vedlegg til e-post og kan legges rett inn i regnskapssystemet, der blant annet forslag til kontering er en del av den automatisert prosedyren.

Det eneste Jora Bygg & Laft må gjøre, er å logge seg på, sjekke at konteringen er riktig, sette på prosjektnummer og til slutt godkjenne fakturaene for betaling i bank.

– Dette er så kjapt og enkelt. Det sparer oss for mye arbeid og det er veldig greit å rette opp eventuelle feil. I tillegg er alt søkbart slik at vi lettere kan finne eldre bilag.

Kunde i over 20 år

Jora Laft & Bygg har vært kunde hos Snøhetta Regnskap helt fra oppstarten i 1996. Da var det tre selvstendige næringsdrivende som gikk sammen om å starte et DA. To av dagens tre eiere, Geir Groven og Jon Sneve, har vært med siden etableringsfasen. I år 2000 ble firmaet omdannet til et AS.

– De har hatt en imponerende vekst, så det er gøy å følge denne bedriften, forteller Rannei Hovde i Snøhetta Regnskap.

En ekstra trygghet

Snøhetta Regnskap gjør det meste av regnskapet. De kjører ut lønn, betaler regninger, holder oversikt og fører årsregnskap.

– Det er en stor fordel for meg. De har kompetansen og jeg har nok av annet å gjøre. Jeg hadde ikke hatt sjans til å holde meg oppdatert. Så det er en god trygghet å ha et eget regnskapsbyrå, uansett hvor mange ansatte vi er, forteller Andersen.

Hverdagen etter elektronisk bilagsføring ble innført i bedriften, har blitt enklere. Det er mye fakturering som går inn og ut i ulike byggeprosjekt og det å ha alt registrert elektronisk gjør det mer tilgjengelig.

At vi kan søke opp bilag i eldre prosjekt er veldig nyttig. Jeg vil absolutt anbefale alle bedrifter å gå over til elektronisk bilagsføring.